2 Aralık 2012 Pazar

ponponponpon

Merhabaaalaaarr :) Eskiden beri ponponlarla oynamayı çok sevmişimdir. Geçen sene ponponlarla kapı süsü yapmak istemişimtim. Ama çok sabırlı bir insan olmadığımdan ancak 6 tane ponpon yapabilmiştim :) dün aklıma geldi ben bu ponponlarla lambaya süs yapsam ya dedim ve bu akşam yaptım. Ben susayım resimler konuşsun.
Immm resimler azıcık köyü makinem uyuzluk yaptı da kusuraa bakmayın :)


Yapmak istediğiniz ponpon sayısının iki katı kadar istediğin boyutta kartondan yuvarlaklar kesin ve ortasını genişçe delin. Delinmiş kartonların iki tanesini alıp ikisini birden sarmaya başlayın. Ben ipi kolay sarmak için annemin plastik bir iğnesi vardi onu kullandım. Kartonların ortası dolana ve ip geçmeyinceye kadar sarın. Daha ipleri ortalayarak kesin ve kartonların arasını açıp ipleri kesmeye devam edin tüm ipler kesildikten sonra kartonları çıkarmadan önce iplerin tam ortasından sıkıca bağlayın. Kartonu yırtıp çıkartın ve ipleri düzeltin. Ve işte ponpon hazır. Umarım anlatabilmişimdir bu anlatma konularında pek iyi değilim :) Eğer anlaşılır olmamışsa  internette çeşitli yapılışlar var adres vermem uygun olmaz :) Veeeeeee işte asıl resim mutlu son :) 


2 yorum:

  1. Çok tatlı olmuş ama biraz süsü eksik mi kalmış ne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) evet fazlasıyla haklısınız benim aklımda zaten baya süslü birşey vardı ama ipler birbirine girince sabrım kalmadı açıkcası :) ama galiba değişime uğrayacak gözüme batmaya başladı :)

      Sil